Opinnäytetyön kiitospuhe
Kiitospuheen ainoa tarkoitus opinnäytetyössäsi on kiittää niitä ihmisiä jotka ovat auttaneet sinua opinnäytetyösi kirjoittamisen aikana. Monissa opinnäytetöissä, kiitospuheet annetaan esipuheen, oman osionsa sijaan.
Miksi käyttää kiitospuhetta?
On olemassa monia syitä käyttää erillistä kiitospuhe osiota pro gradussasi. Esimerkiksi, voi olla että kirjoittaessa tutkielmaasi törmäsit hyvin vaikeaan ajanjaksoon kirjoittamisen kannalta. Voi olla hyvä myös mainita jos työskelit hyvin kauan työsi kanssa. Esimerkiksi jos kirjoitit väitöskirjan ja sen työn suuruuden vuoksi jouduit työskentelemään kauan.
Väitöskirjan teossa vierähtää usein vuosia ja tämän vuoksi monesti useat eri ihmiset ovat auttaneet sen teossa. Tästä syystä, yleensä haluat mainita jokaisen ihmisen joka on auttanut sinua koko prosessin aikana.
Henkilöt jotka yleensä mainitaan kiitospuhessa ovat: neuvonantajat, muut opiskelijat ja muut väitöskirja opiskelijat, kollegat, mahdolliset kyselyihin vastaajat ja, luonnollisesti, kaverit ja perheesi.
Pitäisikö minun valita esipuhe ja/vai kiitospuhe?
Meidän neuvomme on käyttää ainoastaan esipuhetta. Yleensä molempien esipuheen ja kiitospuheen käyttäminen työssä on tarpeentonta ja esipuheessa, sen lisäksi että kiität ihimsiä, yleensä myös tuotat lukijalle lisä informaatiota. Tämä tarkoittaa, että esipuheella on mahdollista lyödä ns. kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
Esimerkki kiitospuhe
Me olemme kirjoittaneet esimerkin kiitospuheesta, jotta voit nähdä tarkemmin miltä kiitospuhe voisi mahdollisesti näyttää.
Cite this Scribbr article
If you want to cite this source, you can copy and paste the citation or click the “Cite this Scribbr article” button to automatically add the citation to our free Citation Generator.