Kun valitset oikoluku- ja muokkauspalvelun, saat henkilökohtaisen palautteen taitavalta oikolukijalta. Oikolukija korjaa virheitä tekstistä ja tarjoaa lisäehdotuksia kommentteihin. Jos valitset Rakenteen tarkistus -palvelun, saat myös palautetta hyödyllisten tarkistuslistojen kautta.
Oikolukijanne korjaa kieli- ja johdonmukaisuusvirheet suoraan tekstissä Wordin ’Jäljitä muutokset’ -toiminnon avulla ja tarjoaa lisäehdotuksia kommentein.
Tutustu alla olevaan esimerkkiin ja lataa koko tiedosto täältä.
Aloittaessani Talonvaltaaja-dokumentin tekoprosessia, sen esittämästä tapahtumasta, Ppolaari–talon valtauksesta, oli kulunut aikaa noin puolitoista vuotta. Lähtökohtana oli jo-tapahtuneen rekonstruointi mm. still-kuvien ja haastattelujen avulla. Alkuvaiheessa pyrin tietoisesti pitämääiseen oman suhtautumiseni tapahtuneeseen mahdollisimman avoimena, sillä aihe innosti etsimään, tutkiskelemaantutkimaan ja pohtimaan. Pyrin välttämään liianennenaikaista ”tuomiota” tapahtumasta tai tapahtumaan osallistuneiden toiminnasta (valtaajat, poliisi, kiinteistön omistajan edustaja), jottei oma mielipitedeni johtaisi elokuvaa sellaiseen suuntaan, josta täytyisi palata takaisin myöhemmmin.
Projektin ollessa alussa olin utelias ja tahdointoen tietää oppia mahdollisimman paljon valtaajien ideologiasta, toimintatavoista ja arkielämästä. Olin ja kiinnostunuten myös talonvaltaajien keskinäisistä suhteista, yhteisön toiminnasta, kommunikaatiosta ja niitä heitä yhdistävistä tekijöistä.
Talonvaltaus luokitetaan näin ollen Ssuomessa vastakulttuuriseksi liikkeeksi, johon mihin on osallistunut useampia satoja henkilöitä, mutta mistään massaliikkeestä ei voida puhua. Vastakulttuuristen liikkeiden taustalla on ovat kulttuuriset, poliittiset ja sosiaaliset tekijät. Näinollen Siksi liikkeitä tarkastelemalla olisi kenties mahdollista kertoa jotain ”ajan hengestä” ja kehityssuunnista, jotka koskettavat yhteiskuntaa laajemminkin (Mikola 2008, 86).
Lauseenvastikkeisiin ei tule pilkkua.
Tämä virke oli kapulakieltä, eli useiden lauseiden yhdistelmiä peräkkäin, mikä tekee siitä vaikealukuisen ja epäselvän. Jaoin virkkeesi kahdeksi lauseeksi kapulakielen välttämiseksi.
Toistit ’näin ollen’ useaan otteeseen. Se ei ole kuitenkaan suositeltava ilmaus tieteellisessä kirjoitustyylissä, joten jättäisin sen kokonaan pois tai korvaisin vaihtoehtoisilla ilmauksilla
Saat henkilökohtaisen parannusehdotuksen, jonka avulla voit tunnistaa ja korjata yleisimpiä virheitäsi.
Tavoitteenamme on auttaa sinua kehittymään paremmaksi kirjoittajaksi.
Hei Mika,
Olet kirjoittanut mielenkiintoisen opinnäytetyön dokumenttielokuvan kerronnasta. Opinnäytetyöstäsi näkyy myös, että olet paneutunut aiheeseesi ja tehnyt paljon töitä sen eteen. Se on hienoa nähdä! Kirjoitin sinulle palautetta ja parannusehdotuksia suoraan opinnäytetyösi kommentteihin. Sen lisäksi kokosin tähän palautekirjeeseen sinulle hyödyllisiä vinkkejä.
Kuten mainitsit kommenteissasi, sinulla on joskus vaikeuksia välimerkkien kanssa. Editoidessani työtäsi huomasin, että niiden lisäksi sinulla oli taipumusta toisinaan muotoilla vaikeaselkoisia lauseita (kapulakieli) sekä tehdä virheitä subjektin ja predikaatin kongruenssin kohdalla. Lukukongruenssi tarkoittaa sitä, että predikaatin on mukauduttava subjektin persoonaan ja lukuun.
Esimerkiksi: dokumentti kuvaa, dokumentit kuvaavat.
Suosittelen siksi tulevaisuudessa käymään läpi oman tekstisi vielä kerran sen valmistumisen jälkeen ja tarkistamaan, että lauseen subjekti ja predikaatti ovat samassa luvussa. Ei siis esimerkiksi: dokumentit kuvaa.
Vaikeaselkoisten lauseiden kohdalla puolestaan kannattaa pysähtyä miettimään, mikä tai kuka on lauseen tekijä (subjekti), mitä se tai hän tekee (predikaatti) ja kenelle tai mitä tehdään (objekti). Kun laitat nämä lauseenjäsenet sen jälkeen tähän järjestykseen (ensin subjekti, sitten predikaatti ja lopuksi objekti), niin saat lauseeseen paljon selkeyttä.
Sanavalintoihin kannattaa myös kiinnittää erityisesti huomiota tieteellisessä tekstiä kirjoittaessa. Tieteellisessä tekstissä noudatetaan asiatyyliä, joka tekee tekstistä vakuuttavaa ja perusteltua. Siksi kannattaa pyrkiä olemaan mahdollisimman täsmällinen sekä tutkimuksen prosessia kuvatessa että sen tuloksia esiteltäessä (tai sinun tapauksessa elokuvantekoprosessia kuvatessa). Sanavalinnoilla on siinä suuri rooli. Siksi kannattaa pyrkiä välttämään yleistäviä tai epätarkkoja ilmaisuja ja kuvata sen sijaan selitetty tilanne tai asia mahdollisimman yksityiskohtaisesti.
Puhekieltä tulee myös välttää tieteellisessä tyylissä. Olen muokannut opinnäytetyösi useita puhekielisiä ilmaisuja tieteelliseen tyyliin sopiviksi, sekä kommentoinut niitä kohtia, joissa käyttämäsi sanavalinnat tuntuivat liian suurpiirteisiltä tai arkikielisiltä.
Lopuksi suosittelen vielä välttämään tekstissä toistoa käyttämällä vaihtoehtoisia ilmauksia tai viittaamalla toistuvaan sanaan esimerkiksi osoituspronominilla (se, ne).
Toivottavasti näistä kommenteistani, parannusehdotuksista ja vinkeistäni on apua sinulle. Onnea ja menestystä opinnäytetyösi viimeistelyyn!
Terveisin,
Minna
Jos valitset Rakenteen tarkistus -palvelun, oikolukijat suorittavat seuraavat tarkistuslistat. Oikolukija sisällyttää myös tekstin kommentteihin rakennetta ja selkeyttä koskevia ohjeita.
Haluatko ottaa yhteyttä meihin suoraan? Olemme aina täällä sinua varten.
Scribbr Plagioinnin käyttää edistynyttä plagiaatintunnistusteknologiaa, joka on samanlainen kuin useimpien yliopistojen ja kustantajien käyttämä ohjelmisto, varmistaen, että saat samat tai erittäin samankaltaiset tulokset. Scribbr Plagioinnin tarkistus on optimoitu opiskelijoille, mikä tarkoittaa, että saat yksityiskohtaisen raportin, jonka avulla voit korjata ja ennaltaehkäistä plagiointia.
Oppilaitoksilla on usein oma tietokanta aikaisemmista opinnäytetöistä. Scribbrillä ei ole pääsyä näihin tietokantoihin. Jos kopioit jotain opinnäytetyöstä, joka ei ole julkisesti saatavilla, Scribbr Plagioinnin tarkistus ei löydä plagiointia, eikä tunnista lähdettä tai sen tietoja.
Suurin osa opinnäytetöistä on kuitenkin julkisesti saatavilla, sillä useilla oppilaitoksilla on julkinen tietokanta. Tämä tarkoittaa sitä, että Scribbr Plagioinnin tarkistus löytää myös nämä opinnäytetyöt.
Scribbr Plagioinnin Tarkistus tukee lähes kaikkia eurooppalaisia kieliä. Löydät täyden listan tuetuista kielistä alta:
Ei, toisin kuin useat muut plagioinnin tarkistustyökalut, Scribbr Plagioinnin tarkistus ei julkaise asiakirjaasi julkisessa tietokannassa.
Tämä tarkoittaa, että oppilaitoksesi ei koskaan saa tietää sinun käyttäneen Scribbr Plagioinnin tarkistusta.
Heti kun olet saanut tarkistuksen tulokset, voit poistaa kaikki tiedot ja asiakirjat Scribbrin palvelimelta.
Scribbr Plagioinnin tarkistus vertaa tekstiäsi:
Plagioinnin tarkistuksen tuloksista näet, mistä tietokannasta alkuperäinen lähde löytyy.
Hyväksymme seuraavat maksutavat: